آیا افراد دیابتی می توانند کشیدن دندان انجام دهند؟
کشیدن دندان به دلایل مختلف برای نوجوانان و افراد بزرگسال ضروری است. گرچه دندان های شما برای تمام عمر ساخته شده اند، اما به شرط مراقبت مناسب از آنها، برای کشیدن دندان عقل نهفته یا دندان های دیگری که کج هستند یا آسیب دیده اند باز هم ممکن است به جراحی دهان نیاز داشته باشید. افراد مبتلا به دیابت ممکن است به کشیدن دندان نیاز داشته باشند زیرا گلبول های سفید خون آنها ضعیف شده اند، که دفاع اولیه بدن در برابر عفونت های باکتریایی داخل دهان هستند. با این حال، افراد مبتلا به دیابت اگر تحت تأثیر شرایط یا پوسیدگی شدید قرار گیرند، دندانپزشکان برای حفظ سلامت عمومی و دندانی آنها کشیدن دندان را توصیه می کنند.
کشیدن دندان در افراد دیابتی لزوماً پرسش بسیاری از بیماران و همچنین خانواده بیمار نیست. بیماری دندان یکی از عوارض دیابت است. بنابراین، توانایی افراد دیابتی برای کشیدن دندان دیگر به اندازه گیری قند خون قبل از کشیدن بستگی ندارد.
مشکلات دندانی در افراد دیابتی
اطلاعات انجمن دیابت آمریکا، در مقایسه با جمعیت عمومی، افراد دیابتی بیشتر در معرض خطر مشکلات دندانی قرار دارند، از جمله:
بیماری لثه، ژنژیویت (التهاب لثه)، پریودنتیت. افزایش خطر برفک دهان که باعث ایجاد برفک می شود. خشکی دهان خطر پوسیدگی دندان، دندان درد، عفونت های دهان، زخم های دهان را افزایش می دهد. دیابت به دلیل قند خون کنترل نشده ای که منجر به بیماری لثه می شود، روی سلامت دهان و دندان تأثیر می گذارد. علاوه بر این، افراد دیابتی که عادت به کشیدن سیگار دارند نیز نسبت به افراد دیابتی که عادت به کشیدن سیگار ندارند بیشتر مستعد ابتلا به بیماری های دندانی هستند.
در عین حال، زمانی که دیابت دارید، توانایی شما برای مبارزه با باکتری های موجود در لثه ها که باعث بروز عفونت می شوند کاهش می یابد. برای خشکی دهان، ممکن است ناشی از مصرف دارو برای نوروپاتی دیابتی باشد.
شاید این مطلب برای شما مفید باشد: دیابت و درمان های دندانپزشکی
اغلب، افراد مبتلا به دیابت به راحتی می توانند نمودهای ظاهری بهداشت دهان و دندان را نادیده بگیرند، مانند:
خونریزی هنگام مسواک زدن یا نخ دندان کشیدن. دندان های کج، دو دندانی که با یکدیگر مطابقت ندارند. بوی بد دهان برای مدت زمان طولانی علیرغم مسواک زدن، شستشوی کامل دهان. لثه های تحلیل رفته، لثه های قرمز و متورم، لق شدن دندان های دائمی.
آیا افراد دیابتی می توانند دندان های خود را بکشند؟
به گفته دندانپزشکان، افراد مبتلا به دیابت در صورتی که مشکلات دهانی، دندان درد داشته باشند و نتوانند دندان های خود را حفظ کنند، باید دندان های خود را بکشند. با این حال، افراد زیادی هستند که در هنگام ابتلا به دیابت نگران کشیدن دندان هستند واین مسئله ذهن آنها را به خود مشغول می کند، زیرا از عوارضی مانند بهبود یافتن کند زخم ها و عفونت های فرصت طلب می ترسند.
برای تصمیم گیری در مورد کشیدن دندان، دندانپزشک آزمایش قند خون را قبل از کشیدن دندان تجویز خواهد کرد تا مدت زمان باقی ماندن سطح قند خون در طول این دوره را بررسی کند. اگر سطح قند خون 7 تا 10 میلی مول در لیتر باشد، بیمار می تواند دندان را بکشد. در صورت بالاتر بودن، لازم است قبل از انجام کشیدن دندان، برای کاهش قند خون تا زیر 10 میلی مول در لیتر اقدام شود.
نکته مهم در هنگام کشیدن دندان در افراد مبتلا به دیابت این است که باید در مراکز درمانی و دندانپزشکی مورد اعتماد انجام شود. بیماران نباید خودسرانه اقدام به انجام آن کرده یا به کلینیک های ناشناخته مراجعه کنند، زیرا به راحتی منجر به بروز عوارض خطرناک خواهد شد.
افراد مبتلا به دیابت چگونه باید با کشیدن دندان برخورد کنند؟
افراد مبتلا به دیابت که به هر دلیلی دندانپزشک به آنها توصیه می کند دندان بکشند، باید گزارش دهند که آیا سطح قند خون آنها قابل قبول است یا نه. قند خون بالا در لخته شدن خون اختلال ایجاد می کند، در نتیجه باعث می شود بهبود سریع تر بعد از انجام هر گونه اقدامات دندانپزشکی چالش برانگیز باشد. گفته می شود، افراد مبتلا به دیابت اگر به دلیل پوسیدگی یا عفونت دندان به کشیدن دندان نیاز داشته باشند، نمی توانند از انجام این فرایند اجتناب کنند مگر اینکه خود را برای تحمل عوارض شدید در دهان و در نهایت از دست دادن دندان به دلیل مسائلی مانند التهاب لثه و پریودنتیت آماده کنند.
کشیدن دندان به خودی خود خطر قابل توجهی برای افراد مبتلا به دیابت با افزایش سطح گلوکز ایجاد نمی کند. نگرانی ها به روند بهبودی مربوط می شوند. در افراد مبتلا به دیابت، علاوه بر خشکی حفره دندان و احتمال بروز استئومیلیت، ممکن است بهبودی به تأخیر بیفتد. اگر مبتلا به دیابت و فشار خون بالا هستید، نتایج نهایی نیز ممکن است تحت تأثیر قرار بگیرند.
افرادی که به دیابت مبتلا هستند و نسبت به سطح گلوکز خون خود آگاهی دارند، برای تحت کنترل نگه داشتن آنها مراقبت های لازم را انجام می دهند و دو هفته پس از مصرف دارو، از جمله آنتی بیوتیک در صورت لزوم، به طور ایمن تحت کشیدن دندان قرار می گیرند. کشیدن دندان برای افراد مبتلا به دیابت که سطح قند خون آنها به خوبی کنترل می شود شبیه فرایند کشیدن دندان برای افراد دیگر است.
شاید این مطلب برای شما مفید باشد: عصب کشی دندان
مراقبت و پیشگیری از بروز مشکلات دندانی در افراد دیابتی
برای پیشگیری از بروز مشکلات دندانی در افراد دیابتی، به موارد زیر توجه داشته باشید و مراقب سلامتی خود باشید:
- سعی کنید قند خون خود را به خوبی کنترل کنید: به طور منظم قند خون خود را کنترل کنید و سعی کنید آن را در محدوده هدف خود نگه دارید (اهدافی که پزشک دستور می دهد و تجویز می کند). اگر قند خون به خوبی تحت کنترل باشد، خطر بروز مشکلات دندانی کمتر است.
- مسواک زدن و رعایت بهداشت دهان: حداقل دو مرتبه در طول روز، صبح و عصر، بعد از غذا مسواک بزنید. از یک مسواک نرم برای مسواک زدن دندان های خود استفاده کنید، بدون آنکه به لثه های خود آسیب وارد کنید. علاوه بر این، از خمیر دندان حاوی فلوراید استفاده کنید.
- استفاده از نخ دندان به جای خلال دندان: برای زدودن مواد غذایی گیر کرده بین دندان ها یا خط لثه، بیماران باید از نخ دندان استفاده کنند.
- مراجعات منظم به دندانپزشک: برای سلامت خوب دهان و دندان های خود، باید حداقل دو مرتبه در سال به دندانپزشک خود مراجعه کنید تا از نظر مشکلات دندانی تحت بررسی قرار بگیرید. علاوه بر این، دندان های خود را نیز به طور کامل و به شکل صحیح تمیز کنید. به دندانپزشک خود در مورد دیابت خود اطلاع دهید تا بتوانید به موقع تحت نظارت و رسیدگی به مشکلات بهداشت دهان و دندان قرار بگیرید و راهنمایی شوید. با مشاهده علائم فوق مانند خونریزی لثه ها، لثه های قرمز و دردناک، خشکی دهان، لق شدن دندان ها بلافاصله با دندانپزشک خود تماس بگیرید.
- سیگار را ترک کنید: همانطور که در بالا اشاره شد، افراد مبتلا به دیابت که سیگار می کشند بیشتر در معرض خطر مشکلات جدی تر دندانی مانند از دست دادن دندان قرار دارند. بنابراین بهترین راه پیشگیری، ترک عادت سیگار کشیدن است.
آیا در صورت ابتلا به دیابت می توانم دندان بکشم؟
پاسخ مثبت است، اما به قند خون بیمار بستگی دارد. در صورتی که بیمار به سطح قند خون ثابتی نرسد، بیمار به درمان با شاخص قند خون تجویز شده نیاز دارد تا بتوان دندان را کشید.
شاید این مطلب برای شما مفید باشد: درمان دندان ضرب دیده
عوارض کشیدن دندان در بیماران دیابتی
افراد مبتلا به دیابت نسبت به افراد دیگر، بیشتر مستعد ابتلا به پوسیدگی دندان ها و بیماری های پریودنتال هستند زیرا بالا بودن سطح قند خون، روی سیستم ایمنی آنها تأثیر می گذارد. در میان افراد مبتلا به بیماری لثه، تقریباً 22 درصد به عنوان افراد مبتلا به دیابت شناخته می شوند. علاوه بر این، افزایش سن همراه با قند خون کنترل نشده، خطر ابتلا به مشکلات لثه در پیری را به همراه دارد.
افراد مبتلا به دیابتی که به آنها توصیه شده است کشیدن دندان انجام دهند، باید مطمئن شوند که سطح قند خون آنها در محدوده قابل قبول است. برای افرادی که سطح قند خون بالاتری دارند، بهبود بعد از کشیدن دندان به زمان بیشتری نیاز خواهد داشت. اگر قند خون بیماری که تحت درمان است کنترل نشده باشد، احتمالاً وجود سیتوکین ها (پروتئین مضر در بافت لثه)، پروتئین های رشد مفید برای بهبود زخم را مسدود می کند. علاوه بر این، سطوح بالای قند خون در لخته شدن خون اختلال ایجاد می کند و باعث می شود که بهبود سریع تر فرآیندهای دندانی چالش برانگیز شود.
شاید این مطلب برای شما مفید باشد: چرا هنگام بالا بودن فشار خون دندان نمی کشیم؟
افراد مبتلا به دیابت باید احتیاط کنند، زیرا کشیدن دندان لثه ها را در معرض عفونت قرار می دهد. عفونت ها می توانند باعث افزایش قند خون شوند در نتیجه اسیدهای چرب را حرکت دهند و در نتیجه منجر به اسیدوز شوند. علاوه بر این، شرایط توصیف شده، کنترل مؤثر سطوح قند خون را چالش برانگیز می کند.
بیمارانی که برای دیابت داروهای خوراکی دریافت می کنند باید حداقل به مدت دو هفته با آنتی بیوتیک ها و مسکن های طولانی مدت تحت نظر قرار بگیرند. ارزیابی توسط یک دندانپزشک در نزدیکی بیمار لازم است تا اطمینان حاصل شود که بیمار سطح قند خون مناسب را به طور مناسب حفظ می کند.
دندانپزشکان با بیماران مبتلا به دیابت چگونه رفتار می کنند؟
دندانپزشکان بیمارانی با عوارض مختلف را ویزیت می کنند، و بسیاری از افراد مبتلا به دیابت با دندان هایی به شدت پوسیده یا عفونی به آنها مراجعه می کنند. در چنین مواردی، کشیدن سریع دندان تحت نظر یک پزشک ضروری است. افراد مبتلا به دیابت همچنین باید احتیاط کنند و هنگام بنامه ریزی برای قرار ملاقات برای کشیدن دندان، بهداشت دهان و دندان را رعایت کنند. آنها باید اطمینان حاصل کنند که دهانشان تمیز و آماده برای انجام فرایند کشیدن دندان است. علت این است که روند بهبود باید بلافاصله پس از کشیدن دندان آغاز شود تا اطمینان حاصل شود که هیچ عفونتی ایجاد نمی شود.
افراد مبتلا به دیابت بیشتر از افراد دیگر، دندان های خود را از دست می دهند.
افراد مبتلا به دیابت بیشتر دندان از دست دادن می دهند زیرا مستعد ابتلا به ژنژیویت (التهاب لثه) و بیماری پریودنتال هستند. هنگامی که عفونت ادامه پیدا می کند، به استخوان زیرین که تکیه گاه دندان ها است گسترش می یابد. این وضعیت بسیار پیچیده تر است زیرا عفونت ها در افراد دیابتی به سرعت برطرف نمی شود.
شاید برای شما مفید باشد: عصب کشی مجدد دندان
به افراد دیابتی توصیه می شود که برای کمک به کاهش خطرات بروز عفونت ناشی از بیماری پریودنتال یا از بین بردن آن همراه با خطر از دست دادن دندان، بهداشت دهان و دندان خود را با دو مرتبه مسواک زدن در روز یا بعد از هر وعده غذایی با استفاده از خمیر دندان حاوی فلوراید، نخ دندان کشیدن به صورت روزانه، کنترل سطح قند خون خود، به خوبی رعایت کنند. با این حال، اگر افراد مبتلا به دیابت به کشیدن دندان نیاز داشته باشند، باید از پروتکل تجویز شده توسط دندانپزشکان پیروی کنند تا اطمینان حاصل کنند که بعد از کشیدن دندان دچار هیچ گونه عارضه ای نخواهند شد.