دکتر بهناز قدسیان
جزئیات وبلاگ

کرونا ویروس؛ درباره ویروس ناشناخته کرونا چه میدانیم؟

کرونا ویروس؛ درباره ویروس ناشناخته کرونا چه میدانیم؟
  • نوشته شده توسط : f.faraz
  • 16/12/1398

کرونا ویروس؛ درباره ویروس ناشناخته کرونا چه میدانیم؟

کرونا ویروس 2019 یا کووید-19 چیست؟

کووید-19 (COVID-19) نام بیماری جدیدی است که در نتیجه ویروس جدیدی به نام کرونا ویروس جدید 2019 بوجود می آید. کرونا ویروس ها خانواده ای از ویروس ها هستند که می توانند انسان ها و حیوانات را بیمار کنند. برخی کرونا ویروس ها می توانند منجر به بروز بیماری های مشابه سرماخوردگی معمولی شوند. دیگر اعضای خانواده این ویروس می توانند منجر به بروز بیماری های جدی شوند، از جمله سندروم تنفسی خاورمیانه Middle East Respiratory Syndrome (MERS) و سندروم تنفسی حاد شدید Severe Acute Respiratory Syndrome (SARS).

کووید-19 نخستین بار در ووهان چین شناسایی شد، و از آن زمان تاکنون به دیگر کشورهای دنیا نیز منتقل شده است. این ویروس “جدید” نامگذاری شده است زیرا قبل از شیوع این روزهای آن، هرگز قبلاً وجود نداشته است.

علائم و نشانه های ابتلا به کرونا ویروس 2019

شایع ترین علائم و نشانه های عفونت و ابتلا به کووید-19 عبارتند از تب، سرفه، تنگی نفس و مشکلات تنفسی. در موارد وخیم تر، عفونت می تواند منجر به بروز ذات الریه، سندروم های تنفسی حاد وخیم، نارسایی کلیه، و حتی مرگ شود. افرادی که بیماری های قلبی و عروقی یا بیماری های تنفسی و ریه دارند یا سیستم ایمنی بدن آنها ضعیف است، و نیز نوزادان و افراد سالخورده بیشتر در معرض خطر بیماری های مربوط به سیستم تنفسی تحتانی هستند.

کرونا ویروس
کرونا ویروس

ویروس کرونا چگونه منتشر می شود؟

برای آلوده شدن به کرونا ویروس 2019 لازم است فرد در معرض آن قرار گرفته باشد. متخصصان بهداشت و سلامت عمومی هنوز در حال بررسی نحوه انتشار کرونا ویروس جدید هستند.

کرونا ویروس های دیگر مانند سارس و مرس از طریق انسان به انسان منتشر می شدند:

  • قطرات و ذراتی که با عطسه و سرفه کردن از دستگاه تنفسی خارج می شوند، آنفولانزا هم به همین شکل منتشر می شود.
  • لمس کردن اشیاء یا سطوحی (مانند دستگیره درها یا میزها) که ذرات خارج شده از دستگاه تنفسی به طرقی که در بالا ذکر شده اند روی آنها نشسته اند، و سپس دست زدن به چشم ها، دهان و بینی.
  • تماس فردی نزدیک (با لمس کردن یا دست دادن) با فردی که ابتلای ام به کرونا ویروس مورد تأیید قرار گرفته است.

چه کسانی در معرض خطر ابتلا به این ویروس جدید هستند؟

افرادی که در اماکنی تردد دارند که احتمال می رود در معرض کرونا ویروس 2019 قرار بگیرند بیشتر در معرض خطر ابتلا به کووید-19 قرار دارند. افرادی که به شهرها یا کشورهایی سفر می کنند که تعداد زیادی مبتلا به کرونا در آنها مورد تأیید قرار گرفته اند نیز در معرض خطر ابتلا به این ویروس هستند.

کرونا ویروس
کرونا ویروس

چگونه می توان در برابر کرونا 2019 از خود محافظت کرد؟

گرچه در حل حاضر هیچ واکسنی برای محافظت از افراد در برابر عفونت ناشی از کرونا ویروس وجود ندارد، اما با انجام یک دسته اقدامات بهداشتی به راحتی می توان از خود در برابر آن محافظت کرد. شستن مرتب و زود به زود دست ها، پرهیز از لمس کردن دهان، بینی و چشم ها با دست نشسته، و پرهیز از تماس نزدیک با افرادی که در معرض خطر هستند.

اگر علائمی مانند سرماخوردگی دارید، محض احترام به همکاران و افراد دیگر، تا زمانی که مریض هستید در منزل بمانید. اگر محل و کار و تجهیزات مشترک با سایر افراد دارید، پس از استفاده از وسایل آنها را با محلول های مخصوص ضد عفونی کنید.

اگر فکر کردید یکی از اطرافیانتان مبتلا به کرونا است، چه باید بکنید؟

اکثر افراد با کرونا ویروس های انسانی معمولی به طور خود به خود بهبود پیدا خواهند کرد. گرچه هیچ درمان خاصی برای بیماری های ناشی از کرونا ویروس انسانی وجود ندارد، اما اگر علائم خفیف بیماری را دارید با انجام این کارها می توانید به کاهش و تسکین علائم و نشانه ها کمک کنید.

  • داروهای مسکن و پایین آورنده تب مصرف کنید. از متخصص داروساز داروخانه نزدیک خود بپرسید چه دارویی برای شرایط کنونی شما مفید است.

احتیاط: انجمن پزشکان اطفال آمریکا معتقد است از دادن آسپرین به کودکان خودداری کنید.

  • از دستگاه بخور در اتاق استفاده کنید یا برای کاهش گلو درد و سرفه دوش آب داغ بگیرید.
  • مایعات زیاد بنوشید.
  • در منزل بمانید و استراحت کنید.

اگر فکر می کنید علائم شما حاد است با 190 تماس بگیرید و علائم خود را برای آنها شرح دهید.

چه کسانی باید برای تشخیص کرونا ویروس 2019 آزمایش بدهند؟

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها توصیه می کند که هر کسی که علائم کووید-19 را دارد، و اخیراً به ووهان چین سفر کرده است، یا در تماس با افرادی بوده است که مشکوک به ابتلا به کرونا ویروس 2019 هستند، یا بیماری آنها تأیید شده است، باید آزمایش شوند.

 

کرونا ویروس
کرونا ویروس

چگونه می توان از خود و اعضای خانواده در برابر کرونا ویروس 2019 محافظت کرد؟

  • دست های خود را با آب و صابون به مدت حداقل 20 ثانیه شستشو دهید. اگر آب و صابون در دسترس نداشتید، از محلول های ضد عفونی کننده بر پایه الکل 60% استفاده کنید.
  • تا حد امکان از دست زدن به چشم ها، بینی، و دهان بپرهیزید.
  • هنگام عطسه و سرفه کردن دهان و بینی خود را با دستمال تمیز یا آرنج خود بپوشانید.
  • اشیاء و سطوحی که مدام با آنها در تماس هستید را مرتب ضد عفونی کنید.
  • هنگام بیماری در منزل بمانید.
  • اگر هنوز واکسن آنفولانزای سالانه خود را دریافت نکرده اید، برای تزریق آن اقدام کنید.
  • تا حد امکان از تماس نزدیک با افراد بیمار خودداری نمایید.
  • از مسافرت های غیر ضروری بپرهیزید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *