عصب‌کشی یا درمان ریشه دندان

عصب‌کشی یا درمان ریشه دندان برای ترمیم و نجات دندانی که دچار عفونت شده یا به شدت آسیب دیده است، انجام می شود. در فرایند عصب ‌کشی، بخش آسیب‌دیده دندان (پالپ) تخلیه، تمیز و ضد عفونی می‌شود. پالپ بخش مرکزی دندان است که در آن عصبها و رگهای خونی قرار دارند. سپس فضای خالی با مواد مخصوصی پر شده و دندان مهر و موم می‌گردد تا راهی برای نفوذ باکتری‌ها وجود نداشته باشد. متداول‌ترین دلایل نیاز به عصب‌ کشی عبارت است از ترک خوردگی، پوسیدگی عمیق، درمان‌های دندانپزشکی مکرر در دندان و یا وارد آمدن ضربه به دندان.

در صورتی که فکر می‌کنید نیاز به عصب‌ کشی دارید، به دندانپزشک مراجعه کنید. برای عصب‌ کشی ممکن است به چند جلسه مراجعه نیاز داشته باشید. مراحل درمان معمولاً به صورت زیر است:

  1. عکس پرتوی ایکس از دهان : در صورتی که دندانپزشک شک داشته باشد شما نیاز به عصب‌ کشی دارید یا خیر، ابتدا عکس پرتو ایکس از دندان می‌گیرد تا موقعیت دقیق پوسیدگی مشخص شود.
  2. تزریق بی‌حسی: ناحیه اطراف دندان با تزریق مواد بی‌حسی، بی‌حس می‌شود تا بیمار در حین درمان دچار درد و ناراحتی نشود. برخلاف تصور مردم درد عصب‌کشی بیشتر از پر کردن دندان نیست.
  3. پالپکتومی: سوراخی در دندان ایجاد شده و از طریق آن  بخش عفونی و بیمار دندان تخلیه می‌شود.
  4. پر کردن دندان: محفظه خالی شده با مواد مخصوصی ( گاتا پرچا) پر شده و سپس با چسب دندان روی آن کاملاً بسته و مهر و موم می‌شود.
عصب‌کشی یا درمان ریشه دندان

عصب‌کشی یا درمان ریشه دندان

مراقبت از دندان پس از عصب‌کشی

در صورتی که از دندان عصب ‌کشی شده، خوب مراقبت کنید می‌تواند تا آخر عمر برایتان کار کند. میزان موفقیت عصب ‌کشی بالاست. در اینجا چند توصیه ساده برای مراقبت از دندان پس از عصب‌کشی آمده است:

  • بهداشت دهان را رعایت کنید: روزی دو مرتبه مسواک بزنید و حداقل یک بار نخ دندان بکشید. مراقبت از دندان‌ها می‌تواند جلوی مشکلات دندانی در آینده را بگیرد.
  •  در فواصل منظم به دندانپزشک مراجعه کنید: جرم‌گیری و معاینات منظم توسط دندانپزشک می‌تواند مانع بروز مشکلات جدی دهان و دندان شود.
  • از جویدن غذاهای سفت خودداری کنید: گاز زدن و جویدن مواد یا غذاهای سفتی مانند یخ می‌تواند باعث ترک خوردن دندان شده و به مجرای ریشه آسیب وارد کند.
شاید این مطلب نیز برای شما مفید باشد:  مراحل پوسیدگی دندان و روش های پیشگیری و درمان آن
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code